Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Injunghiat cu dreckul

ro

03 Aug, 2004 00:00 1318 Marime text

Agresiune la Costinesti

Un turist sucevean, in varsta de 22 de ani, a fost la un pas de a-si pierde viata ieri dimineata, pe holul unei vile din statiunea Costinesti, unde a fost injunghiat in torace, cu un dreck * Agresorul este un minor de 17 ani, care sosise la Complexul Tineretului de cateva zile si intentiona sa se angajeze astazi ca ospatar la una dintre terasele din zona * Victima Catalin Ion Florean si agresorul Ionut Frunza se certasera in urma cu doua zile, din pricina unei fete # Acesta este cel de-al doilea incident petrecut in aceasta vara la Pavilionul Tineretului, tot aici un copil de 15 ani fiind la un pas de a muri spanzurat * Administratorul Constantin Draghici a declarat ca vina apartine profesorilor, care nu isi supravegheaza "copiii" adusi in tabara * Politistii au emis pe numele lui Ionut Frunza o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, pana la definitivarea cercetarilor * Tanarul agresor este acuzat de vatamare corporala grava, dar incadrarea juridica se poate modifica in tentativa de omor * Victima se afla in prezent in afara oricarui pericol

Incident deosebit de grav petrecut ieri dimineata in statiunea Costinesti, unde un turist in varsta de 22 de ani a fost victima unei agresiuni fizice, el fiind injunghiat in torace cu un dreck, folosit de obicei de ospatari. Fapta a avut loc la ora 3 00 dimineata, pe holul pavilionului de vile "Tineretului", iar autorul este un minor de 17 ani. Victima Catalin Ion Florean are 22 de ani si este domiciliat in comuna suceveana Panaci. Tanarul a sosit pe litoral in cursul zilei de joi, impreuna cu un grup de elevi si absolventi de liceu din judetul Neamt. Ciudat este faptul ca grupul cuprinde doar persoane majore, desi Directia pentru Tineret a Judetului Neamt transmisese ca este vorba despre un grup de copii. La doar doua zile de la sosirea nemtenilor, la Pavilionul Tineretului s-a cazat si Ionut Lucian Frunza, un minor de 17 ani, din Bucuresti. Baiatul venise insotit de niste rude si intentiona sa se angajeze ca ospatar chiar la terasa "Tineretului", unde lucreaza un unchi de-al sau. In urma discutiilor avute cu administratorul complexului, Constantin Draghici, Frunza urma sa inceapa munca in cursul zilei de luni.

Idila incheiata la arest

Sambata seara, minorul a cunoscut o fata, dar, din nefericire, aceasta facea parte din grupul nemtenilor. Sambata seara, Frunza a intrat in conflict cu cativa dintre colegii fetei, dar totul s-a incheiat cu cateva palme si imbranceli. Ieri dimineata, minorul a mers iarasi la camerele unde era cazata tanara. Intre el si Florean a izbucnit din nou un conflict, iar la un moment dat, bucuresteanul a scos din buzunar un dreck si cu lama acestuia (folosita pentru taiat etichete si capace) l-a injunghiat pe "oponent" in torace. Frunza a fugit imediat dupa comiterea faptei, dar a fost retinut dupa aproximativ o ora. Colegii victimei au declarat oamenilor legii ca Frunza venise sa le ceara bani si tigari si, pentru ca a fost refuzat, a comis agresiunea. Agentul sef adjunct Viorel Tene, din cadrul Politiei Costinesti, cel care a efectuat primele cercetari in acest caz, a declarat ca sunt mai multe versiuni, dar adevarul se va afla abia dupa finalizarea anchetei. Cea mai plauzibila varianta ramane insa cea potrivit careia scandalul a avut loc din cauza unei fete. In stare grava, Catalin Florean a fost transportat la Spitalul Judetean Constanta, unde i-a fost pus diagnosticul plaga torace. In prezent, el se afla internat in sectia de Chirurgie a unitatii constantene si se afla in afara oricarui pericol. Potrivit medicilor, vor fi necesare 15-18 zile de ingrijiri medicale pentru a-si reveni complet. Ieri dimineata, Politia Costinesti a emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Frunza. Acesta a fost dus la Parchet, pentru a fi audiat de catre procurori. Ieri seara, agresorul urma sa fie prezentat judecatorilor cu propunerea de arest preventiv. Este posibil insa ca agresorul sa fie judecat in stare de libertate, intrucat este minor.

Antecedente si erori didactice

Pavilionul Tineretului este locul in care, in urma cu aproximativ o luna, s-a petrecut un alt incident deosebit de grav. Aici, un minor a fost la un pas de a deceda, dupa ce a vrut sa le arate colegilor de camera care este cea mai sigura metoda de a strangula pe cineva. Copilul si-a agatat un cordon de halat in jurul gatului, capatul "funiei" fiind prins de marginea unui pat suprapus. Copilul a sarit si doar interventia prompta a personalului unitatii i-a salvat viata. Avand in vedere frecventa incidentelor la aceasta unitate, am incercat sa aflam mai multe amanunte. Administratorul unitatii, Constantin Draghici, a declarat ca in unitatea sa sunt cazati mereu aproximativ 200 de turisti. Desi unitatea are in permanenta doi paznici, acestia si restul personalului nu pot supraveghea mereu oaspetii, majoritatea copii. Vina producerii accidentelor apartine astfel cadrelor didactice care, teoretic, ar trebui sa isi supravegheze oamenii pe care ii au in grija.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii