Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infotrafic. Situația traficului rutier. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa traficul se desfășoară deviat

ro

23 Sep, 2021 07:36 1975 Marime text
  • Până la finalul lunii noiembrie a.c., pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri - 36+150 de metri, traficul se desfășoară deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1).
  • Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București - Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești-Sibiu, se circulă în condițiile unui carosabil uscat, cu valori de trafic normale și vizibilitate bună.

În ceea ce privește fluența traficului, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, dar și pe DN 4 (loc. Mogoșoaia) și DN 1A (loc.Popești-Leordeni). De asemenea, valori de trafic ridicate sunt și pe Centura București, în zona localităților Mogoșoaia, Chitila, Domnești, Bragadiru și Berceni.

Până la finalul lunii noiembrie a.c., pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri - 36+150 de metri, traficul se desfășoară deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 km/h. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

De asemenea, a fost închis și nodul rutier de la kilometrul 35 care face accesul la și dinspre localitățile Fundulea și Nana, județul Călărași, pe sensul Constanța – București.

Circulația rutieră este restricționată pe autostrada A1 Sibiu – Deva pe tronsonul kilometric 262+600 m - 265+600 m, la intrarea în tunelul Săcel, pe sensul de mers Sibiu - Orăștie, pe fondul lucrărilor de remediere necesare infrastructurii rutiere existente, traficul fiind deviat de pe calea 2 pe calea 1 în zona lucrărilor, până la jumătatea lunii noiembrie.

Începând din data de 20 septembrie 2021, pentru aproximativ o lună, circulația este restricționată pe o bandă pe DN 1 Brașov – Ploiești, la kilometrul 140+800 metri, la ieșirea din stațiunea Predeal, județul Brașov, în zona pasajului la calea ferată, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a structurii rutiere de pe pod. Traficul va fi dirijat prin semafoare.

Rute alternative care pot fi accesate pentru evitarea aglomerației:

- DN 1A - Ploiești - Cheia - Săcele - Brașov

- DN 73 - Pitești - Câmpulung - Bran – Brașov.

Pentru a preîntâmpina prăbușirea sectorului de drum de pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pe tronsonul kilometric 225+700 de metri - 225+800 de metri, în loc. Robești, județul Vâlcea, se desfășoară lucrări de refacere a zidului de sprijin tip platformă și turnare grindă armată în vederea montării parapetului metalic. Circulația rutieră se desfășoară alternativ, dirijată prin semafoare, pe toată durata de execuție a lucrărilor, aproximativ până la jumătatea lunii octombrie.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare“ - au precizat polițiștii Infotrafic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii