Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoTrafic Se circulă în condiții de ninsoare și lapoviță, în sudul țării

ro

11 Jan, 2021 07:27 1997 Marime text
  • Se circulă în condiții de ninsoare și lapoviță, în sudul țării.
  • Astăzi în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10-20 cm și izolat 30-40 cm.
  • În sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 56A Drobeta Turnu Severin – Maglavit, în zona localității Cetate, județul Dolj, în urma unui eveniment rutier, fără victime, în care au fost implicate două autocamioane, unul a rămas imobilizat pe suprafața de rulare, blocând circulația în ambele sensuri. În zonă se semnalează lapoviță, fără depunere de zăpadă pe carosabil.
 
La această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor fenomenelor meteorologice din ultimele ore, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.
 
Se circulă în condiții de ninsoare și lapoviță pe arterele rutiere din zona de Sud a țării, unde se acționează cu material antiderapant pentru menținerea stării de viabilitate a carosabilului.
 
Recomandări privind circulația în siguranță:

Pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise atenționări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative.
 
Pentru siguranța participanților la trafic, conducătorii auto trebuie să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos.
 
Pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii