Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoTrafic Cum se circulă pe A2 București-Constanța. Pe ce drumuri din țară este trafic în condiții de iarnă

ro

11 Mar, 2021 07:54 1977 Marime text
  • Pe A2 București-Constanța nu mai sunt precipitații.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.

Pe autostrăzile A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea, nu mai sunt precipitații, circulându-se în condițiile unui carosabil umed, fără probleme de fluență a traficului.
 
Pe aceste artere se acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.
 
Se circulă în condiții de iarnă pe tronsonul kilometric 11 (București) – 49 (loc. Corbii Mari, jud.Dâmbovița) al autostrăzii A1 București – Pitești. Un autotren a derapat pe sensul către Capitală, la kilometrul 72 (localitatea Petrești, județul Dâmbovița), fiind restricționate benzile unu și doi. Se circulă pe banda de urgență, nefiind valori ridicate de trafic în zonă.
 
De asemenea, trafic în condiții de iarnă pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Călărași, Covasna, Giurgiu, Gorj (loc. Rânca), Harghita, Ialomița, Ilfov, Olt, Teleorman și Vrancea.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii