Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Individ din Tulcea, condamnat pe viață pentru omor deosebit de grav, cercetat de DIICOT. Acesta ar fi amenințat membrii unei misiuni diplomatice a unui stat din UE

ro

03 Aug, 2017 15:16 4043 Marime text
La data de 02.08.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Enache Marian, în vârstă de 40 ani, pentru săvârşirea, în formă continuată,  a infracţiunii prevăzută de art.37 alin. 1 şi 2  din Legea nr.535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, respectiv „ameninţarea prin orice mijloace a unei persoane fizice, juridice, dar şi a unui stat, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârşită în scopul prevăzut la art. 32 alin.1 - acela de a constrânge o autoritate publică să îndeplinească un anumit act”.
 
Prin actul de sesizare s-a reţinut că  în perioada 22.12.2016 – 01.03.2017, inculpatul Enache Marian, a proferat ameninţări prin intermediul a 7 apeluri telefonice efectuate din Penitenciarul Tulcea,  dar şi a unei scrisori din data de 09.12.2016, la adresa unor persoane fizice şi juridice (misiunea diplomatică a unui stat membru al Uniunii Europene şi alţi reprezentanţi ai acestei instituţii), iar prin intermediul acestora,  şi  la adresa  statului membru al Uniunii Europene,   cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârşită în scopul constrângerii misiunii diplomatice să expulzeze de pe teritoriul statului respectiv  o persoană de sex feminin (persoană cu care a legat o relaţie de prietenie prin intermediul unei reţele de socializare) şi să o  declarare „persona non grata”.
 

”Menţionăm că, inculpatul Enache Marian  este condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii consumate de omor deosebit de grav (asupra a două persoane), dar şi tentativă la infracțiunea de omor calificat şi deosebit de grav (cu premeditare, de către o persoană care a mai săvârşit un omor), aflându-se în prezent în Penitenciarul Tulcea. A început  executarea pedepsei la vârsta de 19 ani” - au precizat procurorii DIICOT. 

 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curţii de Apel Constanţa.
 

”Facem precizarea că fapta inculpatului este analizată prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie” - au precizat anchetatorii.

Suspectul l-ar fi amenințat pe ambasadorul României în Spania. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii