Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inconștiență?! Află de ce nu se pot reabilita clădirile cu risc seismic! Motivul este incredibil

ro

05 Mar, 2017 00:07 2440 Marime text

Vicepremierul Sevil Shhaideh,  ministrul Ministerul Dezvoltării Regionale, a declarat, ieri, la Buzău, că instituția pe care o conduce alocă sume mari autorităților locale pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic, însă „gradul de absorbţie nu depăşeşte 10 la sută din suma alocată”. Situația este așa din cauza faptului că proprietarii nu vor să părăsească imobilele pe perioada lucrărilor.
 

„Din acest motiv, lucrările de consolidare sunt foarte mult îngreunate. Este destul de complicat să faci o lucrare de consolidare, mai ales pe interiorul clădirii, cu locatarii în imobil. Aşteptăm solicitările autorităţilor locale pentru a le finanţa în vederea consolidării”, a precizat Shhaideh.


Vicepremierul a mai adăugat faptul că, anul acesta, sunt alocate 25 de milioane de lei pentru finanţarea clădirilor cu risc seismic. 

Declarațiile sunt făcute în contextul în care, ieri, s-au împlinit 40 de ani de la cutremurul care a distrus importante clădiri din București, a produs pagube importante și în țară, iar un număr mare de oameni și-a pierdut viața. 

Și în Constanța există numeroase clădiri vechi, care prezintă risc crescut de prăbușire în caz de cutremur. Cele mai multe clădiri de acest gen se regăsesc în Zona Peninsulară. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii