Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident în Portul Midia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reîntruni astăzi. Ce se va întâmpla cu animalele evacuate de pe vapor

ro

25 Nov, 2019 08:46 2359 Marime text

În cursul zilei de astăzi, se va reîntruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, acolo unde reprezentanții autorităților și șefii tuturor armelor vor stabili exact ce se va întâmpla cu animalele care vor fi evacute de pe vapor, transmite ISU Dobrogea. 

Deasemenea, operațiunea de la navă a reînceput. Se încearcă înlăturarea mărfii existente pe puntea superioară, pentru a putea reduce din greutatea navei, iar apoi vor încerca să readucă nava pe chilă dreaptă pentru a o putea remorca în Dană .

Cei de la ARSVOM vor avea trei nave, 40 de oameni și 8 scafandri iar ISU 10 oameni în sprijin.

Amintim că, o navă încărcată cu oi era în pericol de scufundare în Portul Midia, din județul Constanța. Alexandru Mezei, directorul Autorității Navale Române a cofirmat informația pentru cotidianul ZIUA de Constanța. Este vorba de nava Queen Hind.

ISU Dobrogea a transmis că au ajuns și echipaje de la Arsvom cu nava Hercules și două șalupe. Se întind două rânduri de baraje antipoluare și unul de forță.

Concomitent se încarca pe salupe ovinele vii cu forte din cadrul tuturor armelor și autorităților publice. Ulterior se va încerca reducerea unghiului de înclinare și repunerea navei pe poziție pentru a putea fi remorcată la cheu. 

„32 de animale au fost salvate”, transmite ISU Dobrogea. 


Sursa foto: ISU Dobrogea

Citește și: 

Ali Șenol, subprefectul județului Constanța, ultimele detalii despre starea navei Queen Hind

Deputatul Huțucă cere o anchetă comună a miniștrilor Transporturilor, Mediului și Agriculturii după incidentul din Portul Midia

UPDATE O navă plină cu oi, în pericol de scufundare, în Portul Midia (foto+video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PITU VASILE 25 Nov, 2019 09:57 cred ca este foarte important ca sa se ia masuri ca animalele moarte sa ramana in arealul din jurul navei! apele romane,agentia de mediu si directia sanitara sa faca analize privind evolutia calitatii apei in zona si sa urmareasca evolutia undei de poluare catre plajele turistice!