Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închiriere de pilotine Una dintre licitațiile CN APM, câștigată de Coremar SA, a fost contestată. Ce s-a decis

ro

24 Dec, 2020 00:00 2428 Marime text
  • Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA a câștiga una dintre licitațiile Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța.
  • Este vorba despre activitatea privind „închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă”.
  • Licitația a fost contestată de SC Canal Sea Services SRL, în calitate de lider al asocierii Canal Sea Services SRL/Harbour Towage SRL, de SC Harbour Towage SRL și de SC Black Sea Pilots SRL.
 
Una dintre licitațiile Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, respectiv „Închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă”, închiriere de nave cu echipaj pentru navigație maritimă, a fost contestată!
 
Licitația a fost câștigată de Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port, reprezentată legal prin Iancu Adrian Stavrositu, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general. Valoarea totală estimata a fost de 8.269.225 de lei, durata contractului fiind de 12 luni cu posibilitatea de prelungire cu încă șase luni.
 

Activitatea de transport a piloților la și de la nave în regim de permanență

 
Potrivit datelor oficiale, obiectul achiziției constă în inchirierea unui număr de patru pilotine (cu echipaj inclus) care să desfășoare activitatea de transport a piloților la și de la nave în regim de permanență în toate porturile și zonele aflate în administrarea Companiei Nationale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța.
 
Așa cum precizam mai sus, licitația CN APM Constanța a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) de SC Canal Sea Services SRL, în calitate de lider al asocierii Canal Sea Services SRL/Harbour Towage SRL, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța, reprezentată legal de administrator Mihalache Marius și SC Harbour Towage SRL, reprezentată legal de administrator Mihalache Mihai.  
 
De asemenea, procedura a fost contestată și de SC Black Sea Pilots SRL, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța, reprezentată legal de administrator Rodica Neacșu.
 

Black Waters

 
Licitația a fost contestată și de SC Black Waters SA, cu sediul în municipiul Constanța, str. Dimitrie Bolintineanu, reprezentată legal de administrator Banculescu Ștefan.
 

Consiliul a conexat cele trei cauze.

 
De precizat că oficialii companiei de remorcare maritimă Coremar au formulat o cerere de intervenție voluntară solicitând respingerea ca inadmisibile a celor trei contestații formulate de către Canal Service SRL, Black Sea Pilots SRL și Black Waters SA,.
 
În urma cercetărilor specifice, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis, în principiu, cererile de intervenție formulate de către SC compania de remorcare maritimă Coremar SA
 

Contestațiile respinse

 
În continuare, CNSC a respins contestațiile înregistrate de către SC Black Waters SA, Asocierea Canal Sea Services Srl/Harbour Towage SRL, respectiv Canal Sea Services SRL și SC Harbour Towage SRL precum și contestația formulată de către SC Black Sea Pilots SRL
 
Decizia Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este obligatorie, însă împotriva ei se poate formula plângere, în termen de zece zile de la comunicare.
 
Citește și
 
CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, contract cu o firmă din Iași. Care este obiectul acestuia

Florin Goidea este noul director al CN Administrația Porturilor Maritime Constanța

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii