Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incertitudini privind soarta constănţeanului Andrei Postelnicu Ce crede mama jurnalistului prăbuşit cu avionul în Atlantic (video)

ro

12 Feb, 2014 00:00 4352 Marime text
„El pilotează din pasiune. El şi-a dorit să facă asta. Este un hobby. A pilotat de nu ştiu câte ori. Este o întâmplare nefericită. Are zeci de ore de zbor”... spunea ieri mama jurnalistului Andrei Postelnicu, care simţea că fiul său va fi găsit în viaţă. „Autorităţile nu fac niciun fel de declaraţii, dar eu simt că el trăieşte!”, mărturisea Mihaela Postelnicu.  

„Vă daţi seama în America acum e noapte, este diferenţă de 7 ore, şi oficialităţile, cu care am luat legătura, au zis că până nu au o situaţie concretă, nu pot să dea niciun fel de declaraţii. Deci nu ştiu absolut nimic! Prietena lui e plecată acolo cu un prieten, dar probabil că începând de mâine (n.r. de astăzi) o să mai primim şi alte informaţii”, declara îndurerată mama jurnalistului constănţean. Ultima dată când a luat legătura cu Andrei, acesta le-a transmis părinţilor pe mail două fotografii. „Erau două fotografii foarte frumoase”, a spus Mihaela Postelnicu. „De sărbători am fost la el în Anglia, la Londra”, a mai mărturisit mama lui Andrei Postelnicu. Potrivit www.wptv.com, avionul prăbuşit, pilotat de Andrei Postelnicu, a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys. Destinaţia era Vero Beach. Aici ar fi trebuit să ajungă Andrei Postelnicu vineri noaptea. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Aparatul de zbor a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie, conform aceleiaşi surse. Căutările aeriene s-au concentrat pe posibilitatea ca acesta să se fi prăbuşit în Oceanul Atlantic. De la Biroul Şerifului Martin County s-au aflat informaţii potrivit cărora oamenii au descoperit pe plajă, în apropiere de Insula Hutchinson, aduse de valuri, o gheată şi un rucsac care aparţineau jurnalistului constănţean. În rucsac au fost găsite actele de identitate şi brevetul de pilot ale lui Adrian Postelnicu. Ultimele informaţii deţinute de Biroul Şerifului cu privire la jurnalistul constănţean provin de luni dimineaţa. De atunci nu a mai apărut nicio veste. 
Oficialii americani au declarat duminică că dacă nu vor avea noi date privind Andrei Postelnicu sau avionul pe care-l pilota, Patrula Aeriană Civilă va folosi sonare în încercarea de a-l găsi pe Andrei.
De asemenea, toţi cetăţenii care găsesc noi dovezi pe plajă au fost rugaţi să ia legătura cu autorităţile, apelând numărul de urgenţă 911.
Postelnicu a închiriat avionul, un Piper PA-28 Cherokee, de la o companie locală denumită „Pilot's Paradise”.
 
A părăsit România la 17 ani
 
Andrei Postelnicu a plecat din România la vârsta de 17 ani, fiind singurul jurnalist român de nivel european. El a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.
Andrei Postelnicu este fiul profesoarei de franceză Mihaela Postelnicu. Mama sa a lucrat în televiziunea locală MTC. Potrivit adevarul.ro, Andrei a absolvit în 1995 Liceul de limbi străine George Călinescu din Constanţa, clasa de Engleză intensiv. El şi-a continuat studiile la Academia de Poliţie. În 2012, Andrei Postelnicu a reuşit să-şi îndeplinească visul: să piloteze.

UPDATE, ora 10.30
Potrivit wptv.com, în cursul zilei de ieri au fost descoperite pe plajă trei bucăţi din avionul prăbuşit. Căutările continuă în cazul pilotului dispărut.
.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii