Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe transferul de autoritate în Afganistan Lupii Negri de la Iaşi au plecat să-i înlocuiască pe Rechinii Albi din Constanţa

ro

11 Feb, 2017 18:07 7612 Marime text
 
Ieri, la a doua încercare, o parte din cei patru sute de militari ai Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” Iaşi au plecat, într-o primă tranşă, într-o nouă misiune, cea de-a patra, în Afganistan.
 
Ei îi vor înlocui, în trei tranşe, pe militarii Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei „Rechinii Albi” din Constanţa, a căror misiune de sprijin a forţelor armate afgane se încheie.
 
Spunem că plecarea a avut loc la a doua încercare pentru că la programarea iniţială, din 8 februarie, avionul nu a putut decola de pe Aeroportul Iaşi din cauza timpului nefavorabil.
 
Înainte de plecare în teatrul de operaţii militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei „Lupii Negri” s-au antrenat asiduu pentru misiune alături de partenerii americani, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă de la Smârdan.
 
Misiunea militarilor de la Topraisar se va încheia în martie când se va face transferul de autoritate între ”Rechinii albi” şi Lupii Negri.
 
În vederea acestei deplasări în teatrul de operații Batalionul 341 a efectuat o serie de acțiuni de pregătire specifice, în cooperare cu militarii americani dislocați la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.
 
Militarii de la Topraisar Constanţa au plecat în Afganistan în luna august a anului trecut după ce în iulie au făcut o trecere în revistă, în premieră, în Piaţa Ovidiu din municipiul Constanţa.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii