Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând de astăzi, polițiștii au puteri sporite (document)

ro

26 Jan, 2020 09:12 5328 Marime text
Începând de astăzi, 26 ianuarie, polițiștii au mai multă putere și autoritate cu ajutorul unei legi care le permite să intre în locuințele suspecților fără acordul proprietarilor. Polițistul nu va mai avea nevoie de mandat dacă are indicii că în interiorul locuinței se petrec agresiuni sau că o persoană este în pericol. Nici în cazul acțiunilor de prindere în flagrant polițiștii nu vor mai avea nevoie de acordul proprietarului.
 
De asemenea, refuzul la legitimare va fi sancționat cu amendă de trei ori mai mare. În prezent este de 500 de lei și poate ajunge la 1.500 de lei.
 
„În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrângere constând în: forţa fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare şi/ sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare; mijloace neletale, arme, arme albe şi de foc, mijloace adecvate sau după caz vehicule pentru oprirea forţată, blocarea sau deschiderea unor vehicule ori spaţii închise în care se găsesc persoane şi bunuri ori pentru înlăturarea unor obstacole”, se mai arată în textul de lege care poate fi consultat din secțiunea documente.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii