Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în apropierea localității Garvăn, județul Tulcea (galerie foto)

ro

21 Oct, 2021 22:04 954 Marime text
În jurul orei 19:50, salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de miriște din apropierea localității Garvăn.

Potrivit ISU Delta Tulcea 5 pompieri au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

„Incendiul, care a cuprins o suprafață de aproximativ 1 hectar de miriște, a fost lichidat după aproximativ o oră. 
Folosirea intenționată a sursei de aprindere a fost cauza probabilă de producere a incendiului“ - au precizat reprezentanții ISU DElta Tulcea. 


Pompierii reamintesc și fac un apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii.

Arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale:
⛔️ este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015;
✅ se poate executa numai cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi după informarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea reglementărilor privind utilizarea focului deschis conform Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.605/579/2008, precum şi OMAI nr.163/2007.
‼️ Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Sursa foto: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii