Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urma ravagiilor provocate de ploaie Gheorghe Hânsă solicită refacerea sistemului de evacuare a apei

ro

13 Jul, 2012 01:00 2168 Marime text
gheorghehansa5492.jpgDupă o ploaie de numai o jumătate de oră, miercuri, oraşul Cernavodă a fost invadat de ape. Zeci de case, străzi şi blocuri, dar şi centrul localităţii au fost puternic inundate.

Primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, declară că belelele se trag de la ineficienţa sistemul de evacuare a apei, pentru reconstrucţia căruia fosta administraţie locală a investit peste trei milioane de euro. „Sistemul este mai ineficient decât era înainte de a fi reproiectat şi construit. Spun acest lucru de patru ani, de vină pentru cele întâmplate este cel care la cererea fostei administraţii a subdimensionat proiectul iniţial", a precizat primarul Gheorghe Hânsă. Şeful autorităţii locale a menţionat că a luat legătura cu constructorul şi cu Compania Naţională de Investiţii, solicitând refacerea întregului sistem de evacuare a apei, adăugând că lucrarea nu a fost încă finalizată. Gheorghe Hânsă a explicat că şi cu toate vanele deschise una din cele două conducte de evacuare a apei curge la o capacitate de doar 20%, fapt ce demonstrează subdimensionarea conductelor şi care explică prăpădul din oraş provocat de orice ploaie cu cantităţi de peste 25 litri/mp. „S-au cheltuit bani mulţi de fosta administraţie pentru construirea sistemului de evacuare a apei şi ne-am ales doar cu pavele şi pomi în centrul oraşului, care, ce-i drept, sunt de apreciat, dar care nu costau peste trei milioane de euro, ci făceau cât a zecea parte din această sumă", a punctat Gheorghe Hânsă, care aşteaptă acum să fie refăcută de constructor întreaga lucrare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cernavodean 13 Jul, 2012 09:53 Sunt treburi mai importante in oras decat lupta lui cu fostul primar. De exemplu, linistea locuitorilor de la intersectia dintre str. Unirii si str. Seimeni este afectata de vreo saptamana de un grup fooarte vesel si fooooarte zgomotos pana pe la 4 dimineata cand, probabil obositi de atata activitate, se dau dusi. Echipajele de politie (nu conteaza ca sunt de la politia locala sau cea nationala) mai trec pe acolo, dar nu schiteaza nici cel mai mic gest cum ca ar dori sa-si faca datoria de a asigura ordinea si LINISTEA publica. Probabil ca se asigura ca nu-i deranjeaza nimeni pe acesti nesimtiti care au luat in stapanire zona. Il informam pe domnul primar ca mai exista inca in Cernavoda oameni care mai muncesc si platesc taxe si impozite si care pentru aceasta au nevoie de o viata normala. Calitatea vietii cetatenilor orasului ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 a primarului. De fapt este DATORIA lui sa se asigure de respectarea legilor in teritoriul administrat. Este prea greu, domnule primar?
  • Un cetațean 13 Jul, 2012 09:11 La pușcarie,cu toți la pușcarie!!!!