Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În două săptămâni se va stabili numele şi sigla sub care vor merge la locale PDL şi UNPR, pe liste comune la alegeri

ro

23 Feb, 2012 00:00 996 Marime text
Este aproape oficial. PDL şi UNPR vor merge împreună în alegeri. Liderul UNPR Constanţa, George Lipoveanu a declarat că, în cadrul discuţiilor purtate la nivel central, în cel mult două săptămâni se va lua o decizie clară cu privire la numele şi sigla sub care vor candida cele două formaţiuni la locale şi apoi la parlamentare.

Cu toate că nu mai este foarte mult până se va intra în campania electorală pentru alegerile locale, liderii PDL şi UNPR au decis că mai au suficient timp la dispoziţie pentru a înregistra cu acte la tribunal viitoarea alianţă. Chiar dacă discuţiile privind repartiţia pe listele de consilieri au fost destul de dure la nivel naţional, liderul local al UNPR spune că „nu va avea pretenţii exacerbate, dat fiind că la Constanţa suntem încă o organizaţie în formare".

Liste comune şi la locale, şi la parlamentare

Deşi la nivel central o alianţă electorală este dorită foarte clar de ambele partide, pe plan local, democrat-liberalii nu vor fi foarte încântaţi să-şi împartă „bunurile electorale" cu UNPR, susţin surse din organizaţie.

Cert este că această alianţă urmăreşte stabilirea unor candidaţi unici pentru funcţiile de primar, preşedinţi de consilii judeţene şi o soluţie viabilă pentru stabilirea numărului de consilieri pe care partidul ce va desemna candidatul comun la funcţia de primar va trebui să-l primească pe listă de la celălalt partid. „În cazul municipiului Constanţa, vom discuta cu domnul Chiru să vedem ce oameni putem avea şi noi pe liste, atât la locale, cât şi la parlamentare", a mai spus George Lipoveanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii