Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În contextul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli Polițiștii din Constanța au discutat cu copiii din centrele de plasament

ro

30 Jan, 2021 10:02 1618 Marime text
  • În contextul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, sărbătorită anual la data de 30 ianuarie, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfăşurat, în săptămâna 25-29 ianuarie a.c., activităţi informativ-preventive în rândul copiilor instituționalizați în centrele de plasament/adăpost.
  • Polițiștii constănțeni le-au prezentat copiilor aspectele privind violența școlară, a transmis IPJ Constanța.
În contextul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, sărbătorită anual la data de 30 ianuarie, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfăşurat, în săptămâna 25-29 ianuarie a.c., activităţi informativ-preventive în rândul copiilor instituționalizați în centrele de plasament/adăpost, pentru prevenirea violenței și a victimizării.

Scopul acestei zile, dedicată nonviolenței în unitățile de învățământ, este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect, mesajele principale fiind nonviolența și pacea.

Conform studiilor de specialitate, violența în școală se referă la comportamente precum: exprimarea inadecvată sau jignitoare, bruscări, împingeri, loviri, răniri, comportamente care intră sub incidența legii (viol, consum/comercializare de droguri, distrugere, furt), ofensă adusă statului/autorității cadrului didactic sau un comportament școlar neadecvat (întârzierea la ore, părăsirea clasei în timpul orei, fumatul în școală).

Polițiștii constănțeni le-au prezentat copiilor aspectele privind violența școlară, care, în cele din urmă, le-ar putea afecta dezvoltarea armonioasă a personalității acestora, indiferent că sunt victime, agresori sau martori ai acesteia.

Prin exemple și situații concrete, polițiștii au transmis tinerilor, faptul că atitudinea lor face, de cele mai multe ori, diferența între libertate și delincvență, iar toleranța și comunicarea sunt cele mai bune soluții pentru depășirea unei situații problematice cu care s-ar putea confrunta.

Activităţile se înscriu în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Sursa foto: IPJ Constanța

Citește și: Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. Ce spune comisarul-șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii