Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Constanţa nu există niciun caz de coronavirus. Teste negative pentru persoanele aflate în carantină şi restricţii pentru marinari

ro

28 Feb, 2020 00:00 1474 Marime text

În judeţul Constanţa nu există niciun caz de infectare cu virusul Covid 19. De altfel, cei cinci constănţeni internaţi într-un centru de carantină nu sunt purtători ai virusului, potrivit anunţului făcut ieri de directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor. Aceasta a precizat că în cazul celor cinci persoane aflate în carantină în Spitalul CFR Constanţa testele au ieşit negative. Cu toate acestea, vor mai rămâne în carantină. Conducerea DSP a mai anunţat că numărul celor izolaţi la domiciliu a ajuns la 100. Toţi sunt în stare bună şi nu au prezentat vreun semn de îmbolnăvire.


La rândul său, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că pentru 13 marinari aflaţi pe o navă care a sosit în Portul Constanţa din Italia au fost impuse restricţii şi nu au voie să coboare de pe vas, ca măsură în vederea combaterii virusului. Astfel, la ora actuală, sunt disponibile două zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa. În total, este vorba de 125 de locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune.


Vă reamintim că la Constanţa cei care vin din zonele unde este instituită carantina pentru coronavirus şi care nu prezintă niciun simptom de boală pot suna la numărul de telefon 0728.111.958 pentru a primi informaţii şi sprijin din partea autorităţilor.


Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este prins în achiziţia centralizată demarată de IGSU la nivel naţional pe baza OUG 11/2020, cu 20 de camere de izolare gonflabile, costume, măşti şi două filtre de decontaminare. Camerele de izolare au în componenţă un sistem filtro-ventilaţie şi de purificare a aerului, un modul de decontaminare, o pompă de umflare - dezumflare şi un kit de reparaţii.


Totodată, în Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa se aplică setul de măsuri preventive agreat pentru verificarea tuturor cetăţenilor care tranzitează aeroportul.


Totodată, şi Primăria Constanţa face un apel către cetăţeni să nu ia în considerare decât informaţiile venite de la autorităţile abilitate şi să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spaţiul public. La rândul său, Ministerul Sănătăţii a înfiinţat o linie Telverde pentru informaţii legate de prevenirea infectării cu coronavirus. Reprezentanţii Ministerului au declarat că la numărul 0800.800.358 pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.


În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contractat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112 - mai transmite Ministerul Sănătăţii.
Până în acest moment, în România a fost confirmat un singur caz de infectare cu noul coronavirus, astfel că, nu se poate vorbi de o epidemie. Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“, este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice. În acest moment, în România alte 100 de persoane se află în carantină, iar 5.667 sunt monitorizate la domiciliu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii