Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În barcă se aflau 22 de kilograme de pește Pescuit comercial, fără documente legale în Delta Dunării

ro

15 Jan, 2021 14:15 1702 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au descoperit, în zona de competență, cantitatea de 22 kg pește, în barca a doi cetăţeni, care nu deţineau documente pentru desfăşurarea activităţii de pescuit.
În data de 14.01.2021, în jurul orei 04.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, acţionând în baza unei informaţii, în zona Complexului Matița-Merhei, au observat, pe Lacul Dracului, o ambarcațiune în care se aflau două persoane care scoteau setci din apă. S-a stabilit că aceştia sunt cetățeni români, în vârsta de 41, respectiv 46 de ani, ambii cu domiciliul în jud. Tulcea.

În urma verificării ambarcaţiei și a documentelor celor două persoane, polițiștii de frontieră au descoperit faptul că una din cele două persoane nu deține documente pentru a desfășura activitatea de pescuit comercial. Aceasta a declarat că a dorit să îl ajute pe prietenul său la pescuit, deși nu deține documente pentru desfășurarea acestei activități.

De asemenea, în ambarcație a fost descoperită cantitatea de 22 kilograme pește, speciile caras și știucă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de perscuit” prevăzută de art. 64 lit. a din OUG 23/2008.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii