Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impozitele şi taxele locale pentru anul 2014, la mâna consilierilor locali Cât va fi taxa de habitat

ro

04 Dec, 2013 00:00 2902 Marime text
Unul dintre proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa din 5 decembrie se referă la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2014.
 
Aleşii locali vor impozitele şi taxele locale pentru anul 2014, după cum urmează: impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe terenuri, impozitul pe mijloacele de transport, impozitul pe spectacole şi taxa pentru şederea într-o unitate de cazare, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a autorizaţiilor administrate de Direcţia de Urbanism, taxe pentru eliberarea certificatelor şi a avizelor administrate de Direcţia Patrimoniu, taxe administrate de Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat, taxe administrate de Direcţia Servicii Publice, taxe pentru activitatea de stare civilă administrate de Direcţia Administraţie Publică Locală, taxe administrate de Direcţia Gospodărire Comunală, taxe de timbru. Şi în anul fiscal 2014 vor fi menţinute bonificaţiile acordate pentru plata integrală anticipată a impozitului pe clădiri, teren, mijloace de transport, până pe data de 31.03.2014, respectiv 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% pentru persoanele juridice. Ca o noutate, începând cu anul 2014, pentru plata integrală anticipată a taxei de habitat până pe data de 31.03.2014, se acordă o bonificaţie de 10%. Pentru plata cu anticipaţie a tuturor obligaţiilor către bugetul local până la data de 31 martie 2014, pentru persoanele fizice se acordă o bonificaţie de 10% la impozitul pe clădiri.
 
Cât vom scoate din buzunare pentru taxa de habitat
 
Cuantumul taxei de habitat este stabilit în funcţie de venitul lunar net pe membru de familie, după cum urmează: 3 lei/persoană/lună pentru un venit situat între 0 şi 310 lei, 4 lei/lună/persoană pentru venituri cuprinse între 310şi 540 lei, 5 lei/lună/persoană pentru venituri cuprinse între 540 şi 900 lei, 8 lei/persoană/lună pentru venituri cuprinse între 900 şi 1.500 lei, 10 lei/persoană/lună pentru venituri de peste 1.500 lei. Cuantumul venitului lunar net pe membru de familie se stabileşte pe baza declaraţiilor depuse anual la Serviciul de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Constanţa, odată cu cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece. Sunt scutite de la plata taxei de habitat veterani de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, cele care au calitatea de luptători în rezistenţa anticomunistă, copii beneficiari ai măsurilor de protecţie specială aflaţi în plasament la asistenţii maternali. Taxa de habitat se plăteşte anual în două rate: rata I – până pe data de 30 iunie, rata II -până pe 31 decembrie. Pentru neplata la termenul scadent a obligaţie fiscale se datorează majorări de întârziere de 2% calculate pentru fiecare lună.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii