Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imperiul se clatină Mai multe societăţi la care Strutinsky este acţionar au intrat în faliment

ro

17 Jul, 2014 00:00 3720 Marime text
Imperiul afacerilor Mazăre - Constantinescu - Strutinsky pare să piardă din puterea de odinioară. Astfel, după ce societatea lui Strutinsky şi a defunctului Cârciog, Conpress Advertising, a intrat în faliment, iată că şi alte afaceri în care apare numele lui Sorin Strutinsky au fost puse pe butuci. Este vorba despre firmele Difpres SRL, care se ocupă cu difuzarea presei din Slobozia, M&D Farers Invest SRL, care are ca obiect de activitate servicii anexe transportului pe apă, North Bridge Energies SRL, axată pe producţia de energie electrică, dar şi G Point Outdoor Advertising & More SRL, a cărei activitate este legată de comerţul cu amănuntul al ziarelor şi al articolelor de papetărie, în magazine specializate.

Potrivit ultimei înregistrări în Registrul Comerţului, din 8 iulie 2014, SC Difpres SRL apare în insolvenţă şi radiată. Societatea fusese înfiinţată în anul 2001 şi a avut sediul social în municipiul Slobozia, strada Mihai Eminescu. Tot din Registrul Comerţului aflăm că, la data de 28 mai 2014, o altă afacere în care apare Gabriel Sorin Strutinsky ca asociat are probleme. Este vorba despre SC M&D Farers Invest SRL, care este în insolvenţă, aflându-se sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Societatea a fost înfiinţată în anul 2009, are sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, şi se ocupă de prestarea serviciilor anexe transportului pe apă. Asociaţii societăţii sunt: Gabriel Sorin Strutinsky, care deţine 65 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 32.5%, Giuseppe Severin, care deţine 128 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 64%, dar şi Serghie Cristian Ion, care deţine 7 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3.5%. Administratorul judiciar al societăţi este GD Reorganizare şi Lichidare Ipurl. Acestora li se alătură şi societatea North Bridge Energies SRL, care fusese înfiinţată în anul 2010. Ultima înregistrare în Registrul Comerţului, din data de 4 iulie 2014, ne spune că respectiva societate şi-a „întrerupt temporar activitatea“. Sediul social al afacerii este în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia. Capitalul social subscris este de 212.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 21.200 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: North Bridge Group LTD (sediul social în insulele Bermude), care deţine 6.714 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 31.67%, Thorkildsen Kay Tonnesn, care deţine 7.773 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 36.66%, Gabriel Sorin Strutinsky, care deţine 6.713 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 31.67%. Administratorul societăţii, axate pe domeniul energiei electrice, este Kay Tonnes Thorkildsen.

O altă societate asociată cu numele lui Strutinsky este G Point Outdoor Advertising & More SRL. Înfiinţată în anul 2010, firma are sediul în oraşul Voluntari. Din ultima înregistrare la Registrul Comerţului - 29.10.2012 -, aflăm că societatea are sediul expirat, dar şi mandatul administratorilor. Capitalul social subscris al societăţii este de 10.000 de lei, fiind compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Grand Source Investments Limited, prin Mehmet Narin (sediul social în Hong-Kong), şi  Gabriel Sorin Strutinsky. Cei doi asociaţi deţin câte 500 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%. Administratorii societăţii sunt Mehmet Narin, născut în anul 1957, la Kayseri, Turcia, şi Gabriel Sorin Strutinsky, născut în 1967, la Botoşani. Activitatea principală a societăţii este legată de comerţul cu amănuntul al ziarelor şi al articolelor de papetărie, în magazine specializate.

Cu datorii la CN ACN SA, DGFP Constanţa şi SPITVBL

Anul trecut, pe data de 25.01.2013, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul 970/118/2013, cu obiectul „procedura insolvenţei - societăţi cu răspundere limitată“. În dosar apar CN Administraţia Canalelor Navigabile SA, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, şi SPITVBL, în calitate de creditori, şi  SC M & D Farers Invest SRL, în calitate de debitor. Pe data de 28 august 2013, instanţa constănţeană a admis cererea şi a dispus procedura privind insolvenţa. De asemenea, administrator judiciar a fost desemnat GD Reorganizare şi Lichidare IPURL. Reamintim că şi Conpress Advertising SRL a intrat în faliment, termenul-limită de înscriere la masa credală fiind 31 iulie 2014. La data de 16 iunie 2014, Tribunalul Constanţa a admis cererea reprezentanţilor firmei Conpress Advertising SRL de deschidere a procedurii simplificate a insolvenţei asupra sa, numind în calitate de lichidator judiciar Cabinetul Individual de Insolvenţă Vizitiu Cătălina. Aceasta apare în dosarul cu numărul 4149/118/2014, înregistrat la Tribunalul Constanţa. Sorin Strutinsky este un personaj binecunoscut în peisajul constănţean. Este acționar la peste 40 de companii, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre şi coleg de an cu primarul Constanţei, la Universitatea de Marină Civilă. În luna aprilie, poliţiştii judiciari ai DNA au efectuat descinderi la domiciliul său, dar şi la firmele de contabilitate care-i gestionează afacerile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii