Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imaginile dezastrului Cum arată Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, la două luni de la incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Nov, 2021 09:21 3032 Marime text
Au trecut aproape două luni de la incendiul violent de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța în care șapte oameni au murit arși de vii în saloanele ATI în care erau internați pentru a se salva de Covid 19. 

Imaginile tragediei nu vor dispărea curând, mai ales că secția în care a avut loc nenorocirea nu are șanse să mai fie readusă vreodată la destinația inițială. 

Structura clăririi construite în anul 1936 este șubredă atât din cauza timpului, cât și din cauza incendiului

Șansele ca secția ATI să fie refăcută sunt extrem de reduse. Cel mai probabil, dacă va fi refăcută secția, aceasta va fi folosită pentru alte afecțiuni  infecțioase, dar nu pentru ATI. 

În cazul pacienților ce au nevoie de tratament de specialitate în secție ATI, cel mai probabil, la Spitalul de Boli Infecțioase va fi adus un TIR de la ISU, dotat cu tot ce trebuie pentru a trata cazurile grave. 

Imaginile surprinse în Secția ATI afectată de incendiu arată dimensiunea dezastrului: paturi și aparatură medicală distruse în totalitate, pereți arși până la cărămidă și acoperiți de fum. 

Reamintim că, la o lună și jumătate de la cumplitul incendiu din 1 octombrie, Primăria Constanța a emis un document de urbanism pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, document care este valabil 24 de luni. Se are în vedere consolidarea, modificarea și reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

Primarul Constanței, Vergil Chițac a anunțat, la începutul lui noiembrie, că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va intra în proces de reabilitare. Proiectul are o valoare totală de 25.051.754,69 lei, din care  valoare eligibilă 16.881.120,81 lei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii