Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Peste 2.200 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară împotriva răspândirii COVID-19

ro

19 Oct, 2021 11:25 1119 Marime text
  • În ultimele 24 de ore, la nivel național, polițiștii din toată țara au continuat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. 
În cadrul verificărilor, aceștia au aplicat 2.203 amenzi, în valoare de 430.000 lei. 

Polițiștii anunță că astfel de acțiuni vor mai avea loc și în perioada următoare.

Ce spune Poliția Română
 
Astfel, au fost efectuate 99.129 de verificări și organizate 492 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.
 
Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.
 
În urma activităților derulate, a fost constatată o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.
 
De asemenea, polițiștii au aplicat 2.203 sancțiuni contravenționale, în valoare de  430.000 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.
 
Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.
 
Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.
 
Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii