Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieșiseră din tura de 24 de ore Cine sunt salvatorii-eroi care au intervenit la accidentul de pe strada Farului din Constanța

ro

21 Apr, 2021 21:39 2803 Marime text

  • Dănuț și Marian, pompieri în cadrul I.S.U. Constanța, au ieșit din tura de 24 de ore și, echipați în uniforma de serviciu – SMURD, se îndreptau spre casă, sunt eroii care au intervenit în cadrul accidentului de pe strada Farului din municipiul Constanța.
Un accident rutier s-a produs miercuri, pe strada Farului din municipiu. Potrivit informațiilor, două autoturisme au intrat în coliziune, una dintre acestea ajungând într-o mașină parcată. La fața locului s-au aflat un echipaj SMURD, un echipaj SAJ dar și polițiștii și pompierii. Un copil a fost preluat și transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Dănuț și Marian, pompieri în cadrul I.S.U. Constanța, au ieșit din tura de 24 de ore și, echipați în uniforma de serviciu – SMURD, se îndreptau spre casă, sunt eroii care au intervenit în cadrul accidentului.


În această dimineață, Dănuț și Marian, pompieri în cadrul I.S.U. Constanța, au ieșit din tura de 24 de ore și, echipați în uniforma de serviciu – SMURD, se îndreptau spre casă.

Pe drum au oprit la un magazin pentru niște cumpărături.Când să plătească, au auzit un zgomot puternic, urmat de un claxon prelungit. Și-au dat seama că este vorba de un accident și au ieșit în fugă din magazin.

Dinspre stradă se auzeau voci alarmate.

În două din mașinile implicate în accident se aflau trei persoane.

În timp ce acorda ajutor victimei din prima mașină, Marian l-a rugat pe un cetățean aflat în apropiere:

- Sunați repede la 112 să vină pompierii cu echipajul medical și cel de descarcerare!
- Păi, voi nu sunteți de la pompieri?


- Ba da, domnule, dar am ieșit din tură.
- Păi, și ce căutați aici?
- Uite, ne asigurăm că oamenii aceștia rămân în viață până vin echipajele!

În acest timp, Dănuț s-a dus să ajute victimele din cealaltă mașină în care se aflau două femei, mamă și fiică.

A evaluat situația medicală și a acordat primul ajutor persoanei cel mai grav afectate.

-Vă rog să vă liniștiți, doamnă! Sunt aici pentru a vă ajuta. Imediat vin și ambulanțele, i-a spus Dănuț pasagerei din dreapta, care era conștientă, dar avea sângerări nazale și o contuzie la cap.

Lângă el a ajuns și Marian.

- Cum este?

- Sunt stabile. E totul în regulă!

- Hai să mă ajuți la cealaltă mașină. Nu îl putem scoate până nu vine descarcerarea, dar nu vreau să se agite acolo și să pățească ceva mai rău.

În scurt timp, la fața locului au sosit și echipajele cu două ambulanțe și o autospecială de stingere și descarcerare. Cei doi pompieri le-au prezentat situația victimelor, care au fost preluate de echipajele medicale pentru a fi duse la spital.

15 ani de experiență lucrați împreună, fiind mereu în aceeași echipă, au făcut ca Dănuț și Marian să intervină cu profesionalism, chiar și în afara orelor de program.

Felicitări, colegilor!, a transmis ISU Constanța.


Sursa foto: Facebook / ISU Constanța

Citește și: Carambol rutier pe strada Farului din Constanța. Un copil, la spital

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii