Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, furată, depistată de polițiști. Aceasta face parte din patrimoniul național

ro

26 Aug, 2017 10:18 1347 Marime text
Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, care face parte din patrimoniul cultural naţional. Aceasta ar fi fost sustrasă dintr-o locuință din București.
 
La data de 16 august a.c., poliţiştii specializați în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn,din secolul XVIII, care poartă numele de ,,Sinaxa Sfinților Arhangheli”.
 
Pe obiectul de cult, cu dimensiunea de 42,5 x 51 cm., sunt reprezentate două registre verticale cu câte şase apostoli şi cinci registre orizontale cu praznice împărăteşti şi sfinţi.
 
Valoarea de catalog a icoanei este de aproximativ 5.000 de euro.
 
Bunul, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național, ar fi fost sustras dintr-o locuință din municipiul București.
 
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Sursa foto: Politia Romana
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii