Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ialomița. Pește fără documente legale confiscat de polițiști

ro

13 Apr, 2021 10:27 1216 Marime text
  • Aproape 80 de kilograme de pește din speciile scrumbie și cegă au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de ieri, în localitățile Făcăieni și Bordușani.

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica și Poliției Municipiului Fetești, au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul pisciculturii.
 
În cadrul activităților a fost depistat, în flagrant, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Bordușani, în timp ce se afla într-o barcă de pescuit, având asupra sa cantitatea de 42 de kilograme de scrumbie precum și o plasă monofilament în lungime de 100 de metri.

Întrucât bărbatul nu figurează ca pescar autorizat, iar barca nu este înregistrată, bunurile depistate au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.
 
De asemenea, în cadrul filtrelor rutiere, polițiștii ialomițeni au depistat doi șoferi, de 22 și 45 de ani, în timp ce transportau cu autoturismele pe care le conduceau aproximativ 35 de kilograme de pește din speciile scrumbie și cegă, fără a deține documente de provenineță.
 
În toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura, întreaga cantitatea de pește fiind confiscată și predată Direcției Sanitar Veterinare Ialomița în vederea luării măsurilor ce se impun.

Sursă foto: IPJ Ialomița
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii