Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iahtul“, montat pe poziții Pasarelele pietonale din Mamaia încep sã prindã contur (galerie foto)

ro

04 Apr, 2014 00:00 3883 Marime text
Stațiunea Mamaia s-a transformat în șantier. Muncitorii lucreazã la montarea celor trei pasarele, care vor traversa bulevardul Mamaia în cele mai aglomerate zone. Ieri, primarul Radu Mazãre a declarat cã „pânã pe data de15 iunie, atât promenada, piațetele, cât și cele trei pasarele pietonale vor fi finalizate“.
 

Prima pasarelã pietonalã care a început sã prindã contur este montatã chiar în dreptul Satului de Vacanțã din Mamaia. Are și un nume sugestiv: „Iahtul“. Pasarela, realizatã din lemn și metal, va avea un catarg de aproape 20 de metri, dar și o rampã specialã pentru persoanele cu dizabilitãți. Aceasta va face legãturã între piațeta de la Perla și Satul de Vacanțã. A doua pasarelã, numitã „Nãvod și pescãruș“, va fi amplasatã în dreptul Cazinoului. Cea de-a treia, numitã „Val Retro“, va fi plasatã în dreptul hotelului Rex. Acestea sunt trei dintre cele mai aglomerate zone din stațiune, în perioada sezonului estival. În toate cazurile existã o legãturã strânsã între denumire și modul în care pasarelele au fost proiectate. Lucrãrile la pasarele au început în luna septembrie, piatra de temelie fiind pusã de primarul Radu Mazãre. Investiția se ridicã la aproape 2 milioane de euro. 70 % din bani provin din fonduri europene, iar restul reprezintã contribuția Ministerului Dezvoltãrii Regionale și a Primãriei Constanța.
 
Traficul rutier, afectat de lucrãri
 

Din cauza lucrãrilor, s-a închis circulația rutierã pe bulevardul Mamaia, în perioada 1 aprilie - 24 aprilie, în zona Satului de Vacanțã, în perioada efectuãrii lucrãrilor, traficul fiind deviat pe rute ocolitoare. Astfel, dinspre Constanța cãtre Nãvodari, traficul este deviat pe aleea din fața hotelului Perla, cu ieșire în sensul giratoriu de la Aqua Magic. Șoferii care vin dinspre Nãvodari cãtre Constanța sunt îndrumați sã circule pe linia de centurã, cu ieșire pe bulevardul Alexandru Lãpușneanu. Între 1 aprilie și 15 mai, în zona Piațetei Cazino și a hotelului Rex, pe o distanțã de 200 de metri, se va merge pe câte o bandã pe sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii