Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hunedoara Locatarii unui bloc riscă amenzi de 20.000 de lei pentru că aruncă gunoiul pe geam

ro

27 Nov, 2021 17:54 1655 Marime text
Locatarii unui bloc social din municipiul Hunedoara riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru că aruncă gunoiul pe geam sau nu îl depozitează în mod corect. Administraţia locală strânge zeci de metri cubi de resturi care se adună în vecinătatea sau în spatele imobilului.


În urma unei expertize tehnice, blocul a fost propus pentru demolare pentru că nu mai prezintă siguranţă în exploatare, însă acest lucru poate fi făcut doar când locatarii imobilului vor fi relocaţi în alte locuinţe sociale.

 
"Primăria municipiului Hunedoara nu doreşte să lase în stradă zeci de oameni, printre care mulţi copii mici, acum, la început de iarnă. Însă şi aceşti oameni trebuie să dovedească faptul că merită să mai fie găzduiţi o vreme în Blocul G2, de pe strada Mureşului, până când se vor găsi alte locuinţe sociale pentru fiecare. În perioada următoare, zona va fi atent supravegheată de Poliţia Locală şi cine va fi depistat că depune deşeuri în mod neconform, va fi amendat conform legii.

Iar amenzile pleacă de la 10.000 de lei şi pot ajunge până la 20.000 de lei. Suntem toleranţi cu familiile nevoiaşe, dar nu putem tolera astfel de situaţii
", a menţionat sâmbătă, 27 noiembrie, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, pe pagina sa de Facebook.

 
"Şi, pentru ca limitele absurdului să fie în întregime depăşite, aceiaşi cetăţeni care produc mizeria din jurul blocului sunt cei care fac reclamaţii pe tema gunoaielor de aici, inclusiv la Garda de Mediu", notează autorităţile locale din municipiul Hunedoara.

 
Locatarii blocului au fost avertizaţi de mai multe ori că pot primi amenzi mari dacă mai aruncă gunoiul la întâmplare. 

Totuși, în spatele clădirii reapar, periodic, mormane imense de deşeuri, multe dintre acestea aruncate direct de pe geamurilor locuinţelor, scrie Agerpres.

Foto Facebook/ Dan Bobouțanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii