Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haos la Electrocentrale Constanţa O hotărâre a Adunării Generale din februarie, publicată în noiembrie în Monitorul Oficial

ro

19 Nov, 2015 00:00 1798 Marime text


Hotărârea nr. 3 din 25 februarie 2015 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii Electrocentrale Constanţa SA, întrunită în şedinţă la sediul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a fost publicată în Monitorul Oficial al României abia în data de 17 noiembrie 2015
 
În prezenţa reprezentanţilor unicului acţionar - Statul Român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii -, ce deţine 100% din capitalul social, a fost aprobată revocarea lui Gabriel Ignat din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al SC Electrocentrale Constanţa SA. O altă decizie a fost respingerea desemnării lui Dan Codescu în calitatea de membru al CA.
 
În schimb, a fost aprobată alegerea în calitate de administrator, în locul lui Gabriel Ignat, a lui Mihai Olar, în conformitate cu prevederile articolului 111 din Legea Societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Un alt punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea duratei mandatului pentru noul administrator. Nu în ultimul rând, a fost stabilită remuneraţia fixă lunară a membrilor neexecutivi ai CA, respectiv fixarea limitelor generale ale remuneraţiei directorului general - membru executiv al CA din cadrul SC Electrocentrale Constanţa, raportat la câştigul salarial mediu brut lunar comunicat de Institutul Naţional de Statistică pe ultimele 12 luni, pentru ramura în care îşi desfăşoară activitatea societatea.
 
Pentru membrii neexecutivi ai CA, remuneraţia fixă lunară brută se stabileşte la o valoare egală cu media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea societatea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, respectiv 197 de lei brut/lună, numai în condiţiile alocării sumelor aferente acestor tipuri de cheltuieli în Bugetul de Venituri  şi Cheltuieli pe anul 2015.  Remuneraţia directorului general, membru executiv al CA, nu va depăşi de cinci ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea societatea, numai în condiţiile alocării sumelor aferente acestor tipuri de cheltuieli în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2015. 
 
Directorul general al societăţii Electrocentrale Constanţa SA a fost împuternicit să îndeplinească toate formalităţile cerute de lege privind publicarea şi înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a hotărârilor adoptate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii