Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halloween 2016. Ce a făcut Google, special, pentru Halloween 2016. De unde vine numele de Halloween

ro

30 Oct, 2016 03:47 3288 Marime text
Halloween 2016. Numele de Halloween vine de la expresia all hallows’ even, din limba engleză, ceea ce reprezintă numele unei sărbători creştine numită a tuturor sfinţilor ajunul zilei tuturor sfinţilor, scrie realitatea.net.
 
Denumirea a fost prescurtată în “Hallowe’en” şi apoi în Halloween.
Este o sărbătoare de origine celtică.
Specific sărbătorii de Halloween şi cu ceea ce asociem noi tot timpul această sărbătoare este dovleacul cioplit în diverse forme, dar în special în personaje înfricoşătoare.

Specific acestei sărbători mai este un obicei, dar care la noi nu a fost preluat încă, este faptul că în această noapte copiii se costumează în cele mai ciudate şi înfricoşătoare costume, în vrăjitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre şi colindă pe la case punând întrebarea “Trick or treat?”, ceea ce s-ar traduce “Păcăleală sau dulciuri?”.

Această frază se interpretează ca o ameninţare, că dacă nu vor primi dulciuri, atunci persoanei căreia i s-a colindat i se va face o farsă.

Google a venit în întâmpinarea sărbătorii, dacă i se poate spune așa, cu o animație pe care o puteți viziona pe google.com/doodles/halloween-2016.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii