Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a dat undă verde proiectului de reabilitare a Casei Armatei din Kogălniceanu

ro

20 Dec, 2013 00:00 1305 Marime text
Guvernul României a aprobat solicitarea Primăriei comunei Mihail Kogălniceanu privind preluarea unei părţi dintr-un imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al comunei şi în administrarea Consiliului Local.
„După preluare, partea de imobil transmisă se va utiliza în vederea reconstruirii în funcţie de rezultatul expertizei tehnice, ce va fi realizată prin grija autorităţii locale, şi redării în circuitul de interes public cu destinaţia „Centru de evenimente, în termen de 3 ani de la data preluării părţii de imobil”, se arată în Hotărârea de Guvern 1.023, publicată ieri în Monitorul Oficial.
Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, a precizat că imobilul la care face trimitere Hotărârea de Guvern este Casa Armatei, care va intra în lucrări de modernizare.

Şefa autorităţii locale a menţionat că ar fi vorba de o investiţie de aproximativ 1.000.000 de lei, bani necesari pentru consolidarea imobilului. Pentru acest obiectiv se intenţionează atragerea de fonduri europene, dar nu este exclusă nici apelarea la Grupul de Acţiune Locală (GAL) pentru realizarea proiectului sau la Guvern, pentru fonduri guvernamentale.
La această dată clădirea a devenit o ruină, iar intenţia autorităţii locale este de a o readuce la viaţă, iar potrivit Hotărârii de Guvern, primarul Ancuţa Belu are la dispoziţie 3 ani pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv. „Clădirea are un stil arhitectural deosebit. Este în primul rând un simbol al localităţii, care mai întâi a găzduit activitatea cadrelor militare, iar apoi, şi evenimente civile, spectacole, seri distractive. Se oficiau chiar şi căsătorii, iar noi vrem să reluăm această tradiţie”, a afirmat primarul Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii