Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gurile rele spun că va fi demolat! Pasat de la CJC la Consiliul Local Constanţa, Teatrul de Vară din Mamaia aşteaptă să fie reabilitat (galerie foto)

ro

22 Apr, 2015 00:00 4602 Marime text

Muzică, lumini, artişti, festivaluri şi concerte. Acestea erau elementele ce caracterizau, odinioară, Teatrul de Vară din Mamaia, în prezent, un amplasament sinistru. Pasat de la Consiliul Judeţean Constanţa la Consiliul Local Municipal Constanţa, Teatrul de Vară din Mamaia aşteaptă să fie inclus pe lista investiţiilor. Situat în zona Perla, de-a lungul anilor, aici au fost organizate festivaluri, spectacole de revistă, concerte, iar mii de turişti i-au trecut pragul. Acum însă, totul este o ruină.

Teatrul de Vară din Mamaia este administrat de Consiliul Local Municipal Constanţa, după ce, în luna ianuarie a acestui an, a fost semnat protocolul de predare-primire cu CJC. „În protocolul de predare-primire există o clauză potrivit căreia Consiliul Local Municipal al municipiului Constanţa are obligaţia de a demara lucrările de reabilitare până pe data de 1 noiembrie 2015. Teatrul de Vară nu a fost cuprins în bugetul de investiţii pentru anul acesta. Nu cred că vom reuşi să-l includem şi la rectificarea bugetară din luna mai. De aceea, dacă nu reuşim să demarăm lucrările până pe data de 1 noiembrie 2015, va trebui să-l dăm înapoi. Cea de-a doua variantă este să obţinem o altă clauză, cu un alt termen“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa. Acesta a ţinut să sublinieze următorul aspect important: „Este exclus ca Teatrul de Vară să fie demolat!“ „Dacă vor fi găsite surse financiare pentru reabilitarea Teatrului de Vară, aici urmează să fie organizată o zonă de divertisment pentru tineri şi copii, unde se vor desfăşura spectacole, activităţi de creativitate, vor funcţiona mai multe cercuri de creaţie. De asemenea, ne-am mai gândit la varianta înfiinţării unui centru de tineret în incinta clădirii Teatrului de Vară din Mamaia şi a unui acvariu“, a adăugat Decebal Făgădău. De altfel, în luna septembrie 2014, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă, declara că a discutat cu reprezentanţii Primăriei Constanţa despre posibilitatea construirii unui acvariu în Mamaia. „Deocamdată, sunt discuţii despre posibilitatea construirii unui acvariu cu tuneluri pe sub el. Ar fi două variante pentru acesta: ori în spatele Planetariului, ori în staţiunea Mamaia. În Mamaia, şi fluxul de turişti care ar vizita acvariul ar fi mare“, ne-a dezvăluit Adrian Bâlbă. Reamintim că, la şedinţa CJC din 29.10.2014, consilierii judeţeni au adoptat Hotărârea nr. 225 privind transmiterea dreptului de administrare asupra unui bun imobil, proprietate publică a Judeţului Constanţa, către Consiliul Local Municipal Constanţa. „Consiliul Local al Municipiului Constanţa are obligaţia de a demara lucrările de reabilitare a imobilului menţionat la data de 1 noiembrie 2015. În cazul nerespectării acestei obligaţii, dreptul de administrare asupra imobilului încetează în condiţiile legii“, se precizează în hotărârea CJC.

Inaugurat în anul 1963

„Clădirea Teatrului de Vară a fost dată în folosinţă în anul 1963. Ulterior, în anul 1980, clădirea a fost acoperită cu o prelată bicoloră. Primele ansambluri hoteliere, ridicate în ani 1959-1962, şi Teatrul de Vară Mamaia au o imagine deosebit de modernă. Ţinând seama de caracterul liniar al reliefului, pentru a sparge monotonia, arhitecţii au alternat construcţiile înalte cu altele mai mici, concepând locuri de parcare şi zone verzi abundente“, se precizează în lucrarea „Litoralul românesc al Mării Negre“, semnată de Gheorghe Andronic, Marin Neaţu, Adrian Rădulescu, Stoica Lascu (Editura Sport-Turism, Bucureşti, 1989).

 
Acvariu uriaș în Mamaia, cu tunel pentru observarea vieţii marine
 
Fotoreportaj: Teatrul de Vară din Mamaia a devenit o fantomă (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 22 Apr, 2015 09:45 Nici nu ma asteptam de la niste semianalfabeti sa gindeasca altfel.La fel au procedat si cu teatrul de revista Fantasio.Niste nemernici. Cine stie ce chitimie de hotel sau circiuma vor sa construiasca.Constanta nu are o sala de teatru ca lumea.Pentru astea as fi de acord sa-i scarpine DNA.