Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa face în continuare victime. Alte două femei au murit. Bilanţul sumbru a ajuns la 25 de decese

ro

10 Feb, 2020 17:52 1651 Marime text

Alte două femei au murit din cauza gripei, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Bilanțul a ajuns la 25 de decese. 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Decesul s-a produs joi, pe 6 februarie 2020.

O altă victimă a gripei este o femeie în vârstă de 66 de ani, din județul Caraș-Severin, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale încă necunoscute, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pe 10 februarie 2020, s-a stins din viață.

Amintim că, în ultima săptămână, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, s-a înregistrat o creştere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat. A fost declarată de către Ministerul Sănătăţii epidemie de gripă, după ce 23 de persoane au murit, una fiind din Constanţa.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naţională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă, rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 60%.

Citește și: Epidemie de gripă din România. Iată harta infecţiilor! Ce recomandă specialiştii


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii