Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghiorghe Papuc şi Alexandru Barnea, cetăţeni de onoare ai localităţii Adamclisi

ro

21 Dec, 2018 00:00 2389 Marime text
La Primăria Adamclisi din judeţul Constanţa are loc, astăzi, ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare profesorului universitar Alexandru Barnea şi arheologului Ghiorghe Papuc. Primarul localităţii, Dorina Şerbănescu, a confirmat pentru ZIUA de Constanţa că decizia a fost luată în ultima şedinţă de Consiliu Local, la propunerea consilierilor.
 
De altfel, cei doi arheologi din Constanţa au lucrat o viaţă întreagă pentru a transforma Adamclisi în ceea ce putem vedea în prezent. Săpături, restaurări, conservări, meritul se datorează acestor doi oameni, dar şi echipelor întregi care au făcut eforturi pentru a menţine istoria vie. Printre aceşti oameni de seamă se numără şi Adrian V. Rădulescu.
 
„A fost iniţiativa Consiliului Local Adamclisi pentru contribuţia pe care au avut-o dânşii acolo pe plan local şi s-a supus în şedinţă această decizie, iar ulterior s-a luat hotărârea de CL să le acordăm titlul de cetăţean de onoare domnului Ghiorghe Papuc şi domnului Alexandru Barnea”, a declarat primarul localităţii Adamclisi, Dorina Şerbănescu.
 
Arheologul Ghiorghe Papuc este fericit că, după mai bine de 4 decenii de muncă la Adamclisi, respectul este viu pentru el şi pentru Alexandru Barnea.
„Eu şi prof. univ. Alexandru Barnea vom primi acest titlu, el fiind la Universitatea din Bucureşti profesor acum. El a fost la lucrările de la Cetatea Adamclisi, cum am fost şi eu, în jur de 40 de ani. Tocmai de asta primim. Eu am muncit din 1970 acolo. Alexandru Barnea, din 1968. În anii '70 am săpat acolo până m-au luat în armată. La Adamclisi este unul dintre obiectivele cele mai importante din arheologia românească - atât cetatea, mai ales monumentul”, a declarat arheologul Ghiorghe Papuc.  
 
Citeşte şi:
 
#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Amintirile prof. univ. dr. Alexandru Barnea despre colegul său, Adrian V. Rădulescu (galerie foto)

Valu lui Traian. Omul Centenar Dr. Ghiorghe Papuc, arheolog, fiu al satului, fost director al MINAC, consilier local

Adrian Rădulescu și Nicolae Ceausescu la inaugurarea complexului muzeal de la adamclisi 1977

Adrian Rădulescu în timpul restaurării-monumentului triumfal de la Adamclisi
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii