Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gestul unui constănţean, dedicat zilei de naştere a lui Anghel Saligny (galerie foto)

ro

20 Apr, 2018 00:00 1762 Marime text

Atunci când gesturile rare pe care le facem au în spate pasiunea pentru istorie şi respectul pentru personalităţile care au marcat devenirea Dobrogei, nimic nu mai pare prea mult.
 
Astăzi, 19 aprilie, când se împlinesc 164 de ani de la naşterea părintelui ingineriei româneşti, Anghel Saligny, ing. Gheorghe Haleţ a comandat unui tânăr artist plastic un mini-bust al lui Anghel Saligny, pe care l-a multiplicat şi l-a dăruit atât Primăriei Saligny, cât şi prietenilor. Din dorinţa de a trezi atenţia, dar mai ales din nostalgia unor vremuri în care exista tradiţia mini-busturilor pe care le vedeam prin birourile personalităţilor.
 
Iniţiativa ing. Haleţ nu este o premieră. Din aceeaşi pasiune pentru moştenirea marelui inginer Saligny, în mai 2013 a propus Primăriei Saligny, prin primar Ion Beiu, organizarea unui eveniment de pomenire a ing. Anghel Saligny, la care au fost invitate cele două nepoate ale inginerului.
 
De altfel, în fiecare an, Gh. Haleţ marchează printr-un gest naşterea lui Anghel Saligny. Pentru că nu există un tablou al lui Anghel Saligny, Gh. Haleţ l-a comandat, l-a cumpărat şi l-a făcut cadou Primăriei Saligny - „pentru a exista şi pentru a înţelege locuitorii comunei Saligny că ei sunt singurii din România care au o legătură directă cu marele ing. Anghel Saligny“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii