Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, propune construirea unui centru pentru persoanele defavorizate

ro

29 Apr, 2013 00:00 2631 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, la finalul săptămânii trecute, o întâlnire cu doctorii specialişti şi medicii de familie din cadrul comunităţii, eveniment în contextul căruia au fost discutate probleme ce ţin de evoluţia stării de sănătate în rândul comunităţii turco-tătare din România.

În cadrul acţiunii, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a menţionat că întâlnirea reprezintă un bun prilej pentru ca medicii din comunitate să se cunoască între ei, astfel încât, pe viitor, să poate fi derulate proiecte de întrajutorare a comunităţii, din punct de vedere medical. De asemenea, Eserghep a ţinut să precizeze că unul dintre proiectele principale ale mandatului său constă în construirea unui centru social pentru persoanele cu posibilităţi materiale reduse, care fac parte din rândul comunităţii, unde acestea să poată primi asistenţă medicală gratuită. Aici ar urma să fie cazaţi şi tinerii din rândul comunităţii care studiază la Constanţa, dar care nu au posibilităţi financiare pentru a se întreţine, se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele UDTTMR a anunţat, totodată, că în prima întâlnire a membrilor Consiliului Reprezentanţilor va propune înfiinţarea Comisiei de Sănătate, din care vor face parte medici.
Medicii prezenţi la eveniment s-au declarat încântaţi de iniţiativa conducerii uniunii şi şi-au exprimat deschiderea de a se implica în toate proiectele de acest gen, în viitor, începând cu asigurarea unor consultaţii gratuite pentru persoanele cu posibilităţi materiale reduse, membre ale comunităţii.

La întâlnire a participat şi Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, care a afirmat că acţiunea „Previziuni şi evoluţii ale stării de sănătate a comunităţii turco-tătare” este lăudabilă „şi asta pentru că nu a mai făcut nimeni un studiu în acest sens”, nici în rândul comunităţii turco-tătare, nici la nivelul altor comunităţi etnice din ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii