Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gata cu gropile şi disconfortul rutier CN APM SA va moderniza drumul şi platformele din spatele silozurilor „Anghel Saligny“

ro

10 Jul, 2014 00:00 1435 Marime text
Drumul şi platformele din spatele silozurilor 1, 2 şi 3 („Anghel Saligny“) din zona de nord a Portului Constanţa, danele 17, 18 şi 19, vor fi modernizate. În acest sens, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Modernizarea drumului şi platformelor din spatele Silozurilor 1, 2 şi 3 (Anghel Saligny) din zona de nord a Portului Constanta, Danele 17, 18,19“, în vederea luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
 
„Danele 17,18 şi 19 sunt amplasate pe latura de vest a bazinului portului vechi şi sunt destinate operării cerealelor care sunt depozitate în cele trei silozuri aflate în spatele acestora. Lucrările aferente drumului şi platformelor care fac obiectul viitorului proiect au fost finalizate în anii 1935 - 1937. Drumul a fost realizat din macadam cilindrat şi pavaj din piatră cubică pe pat de nisip, prevăzut pe margini cu şanţuri din piatră brută, iar platformele au fost realizate din fundaţie de piatră spartă cu îmbrăcăminte din pavele de piatră“, a declarat Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al CN APM SA Constanţa.
 
De-a lungul timpului, au fost efectuate lucrări de întreţinere a drumului şi a platformelor din spatele silozurilor 1, 2 şi 3, însă, în prezent, se constată anumite uzuri. „Vorbim de o deteriorare accentuată atât a asfaltului, cât şi a fundaţiei de piatră spartă, cauzată de traficul greu din zonă. Din acest motiv, este necesar să se intervină pentru modernizarea sistemului rutier şi a elementelor de scurgere şi de preluare a apelor pluviale. Prin proiect, pe lângă lucrările de modernizare a drumului şi a platformei, se vor executa şi lucrări pentru protejarea reţelelor de utilităţi existente în amplasament“, a precizat directorul Valeriu Nicolae Ionescu.
Proiectarea a costat peste 72.000 de lei
 
În prezent, modernizarea drumului şi a platformelor din spatele silozurilor 1, 2 şi 3 din zona de nord a Portului Constanţa, danele 17, 18 şi 19, este în stadiul proiectării. În acest sens, a fost selectată oferta de servicii a firmei Planara Building Work SRL Constanţa. Procedura de achiziţie a fost de cumpărare directă. Valoarea contractului încheiat de către CN APM SA Constanţa şi SC Planara Building Work SRL Constanţa este de 72.250 de lei fără TVA. Certificatul de urbanism a fost eliberat de către Primăria Constanţa pe 17 aprilie. „După obţinerea tuturor avizelor, se va întocmi proiectul tehnic de realizare a lucrărilor de execuţie pentru modernizarea drumului şi a platformelor din spatele silozurilor 1, 2 şi 3 din zona de nord a Portului Constanţa. În funcţie de acesta, se va stabili valoarea investiţiei şi se va începe derularea procedurii de achiziţie a lucrărilor“, a mai spus Valeriu Nicolae Ionescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii