Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Națională de Mediu a sancționat OMV Petrom pentru desfășurarea activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită

ro

17 Apr, 2019 16:39 1964 Marime text
OMV Petrom SA (OMV Petrom) a primit de la Garda Naționalăde Mediu o sancțiune pentru desfășurarea la punctul de lucru Secția Terminal Midia a activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită. Sancțiunile aplicate sunt amendă de 60.000 RON și măsura de suspendare a activității până la obținerea autorizației de mediu.

OMV Petrom a contestat în instanță amenda și măsura dispusă.

Până la hotărârea definitivă a instanței de judecată măsura este suspendată.

„Colaborăm cu autoritatea de mediu pentru obținerea prelungirii autorizației de mediu. Autorizația de mediu urma să fie reînnoită în decembrie 2018 si OMV Petrom a depus cerere din octombrie 2018 împreună cu documentele suport, în deplină conformitate cu termenul legal prevăzut în reglementările aplicabile. Procesul de reînnoire a autorizației este unul complex și s-a prelungit mai mult decât ne așteptam din cauza unor solicitări suplimentare din partea autorității competente de mediu. La sfârșitul lui martie, în urma unor plângeri ale localnicilor privind contaminarea unor terenuri cu reziduuri petroliere, Garda Națională de Mediu a demarat o investigație în zona Vadu-Corbu. Conform notei de constatare comunicate de Garda Naționalăde Mediu, poluarea de la Vadu nu a putut fi legată de activitățile OMV Petromîn zona. Stația Terminal Midia funcționează din septembrie 1989 și procesează producția de gaze din Marea Neagră. O eventuală oprire a Stației Terminal Midia ar conduce la oprirea completă a producției din Marea Neagră, de circa 25.000 bep/zi în prezent”, transmit reprezentanții OMV Petrom SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii