Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Zeci de borcane cu icre, unelte de pescuit şi motorină, descoperite de poliţiştii de frontieră

ro

08 Feb, 2021 13:09 1502 Marime text
  • La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat o perchiziţie domiciliară, în urma căreia au descoperit zeci de borcane cu icre și mai multe plase de pescuit, precum şi peste 230 litri de motorină fără documentele legale, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.
În data de 06.02.2021 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliţiei de Frontieră Cernavodă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară pe raza unei localităţi din judeţul Ialomiţa.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 32 de borcane cu icre de crap, ştiucă şi plătică, precum şi cantitatea de 233 litri de motorină, fără documente justificative. Cercetările au continuat, fiind descoperite 2.150 m de unelte de pescuit de diferite tipuri, fără a deţine documente justificative. De asemenea, poliţiştii de frontieră au mai descoperit într-un borcan, îngropat în pământ, suma de 24.000 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte”, „nedeţinerea licenţei sau autorizație de pescuit pentru persoane fizice” și „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”,, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursă foto: Poliția de Frontieră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii