Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Peste 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră (galerie foto)

ro

11 Feb, 2020 16:40 1338 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au descoperit și confiscat, în urma unui flagrant și a unor percheziții domiciliare, peste 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

În data de 10.02.2020, în urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au realizat un flagrant pe raza localității Mangalia. Astfel, au fost depistate două autovehicule în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 37 şi 46 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța, respectiv Suceava, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.

Cu ocazia efectuării controlului asupra celor două autovehicule a fost descoperită cantitatea de 7.978 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și din cadrul S.T.P.F. Suceava, sub coordonarea procurorului învestit în cauză, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Constanţa și Suceava, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția penală, ocazie cu care au fost descoperite mai multe pachete de țigări de contrabandă.

În total au fost ridicate în vederea confiscării 8.045 pachete cu ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 80.450 lei, au fost indisponibilizate cele două autovehicule, în valoare totală de 60.000 lei, precum şi diverse sume de bani.

În cauză sunt cercetați patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 37 și 70 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru doi dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursa foto: Garda de Coastă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii