Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Cinci puncte de trecere a frontierei de stat cu Bulgaria, deschise în preajma sărbătorilor pascale

ro

22 Apr, 2022 12:35 2001 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Poliţia de Frontieră Română

Garda de Coastă anunță că vineri, 22 aprilie, în județul Constanța, la frontiera cu Bulgaria, sunt deschise cinci puncte de trecere a frontierei de stat - PTF Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov.

Polițiștii menționează că PTF Dobromir și Lipnița au ca program de funcționare intervalul orar 08.00 - 20.00.   

De asemenea, valorile de trafic sunt ridicate în PTF Vama Veche și PTF Negru Vodă, iar timpii de așteptare variază între 30 și 60 de minute, în funcție de momentul zilei. 
 

„Le recomandăm cetățenilor care poresc în călătorie să se informeze din timp cu privire la condițiile de călătorie în statele pe care le tranzitează sau în statele de destinație și să observe pe aplicația online a Poliției de Frontieră valorile de trafic din toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise circualției internaționale”, a precizat Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Conform sursei citate, o altă cauză de creștere a valorilor de trafic se datorează faptului că au fost eliminate restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de COVID-19, atât de autoritățile din Bulgaria, cât de către autoritățile din România. 
 

„Pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere și pentru scurtarea timpului de așteptare, Poliția de Frontieră a dispus suplimentarea personalului, precum și utilizarea la maximum a arterelor de control suplimentare, atât cât permite infrastructura rutieră a punctului.

Totodată, în funcție de dinamica traficului rutier, pe sensul de intrare sau pe sensul de ieșire din România, polițiștii de frontieră alternează artele folosind pentru intrare și benzi destinate ieșirii din România, cât și invers în funcție de trafic”, a mai adăugat Andrei Ene. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii