Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galerie foto+video Demontarea roții panoramice de la Poarta 1, aproape de final

ro

26 Feb, 2021 11:44 2929 Marime text


Roata panoramică din Constanța devine istorie. Demontarea acesteia se face cu pași repezi, ultimele bucăți din instalație fiind date jos de muncitori.


Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dispus ca amplasamentul pe care a funcționat roata panoramică să fie readus la starea inițială. Municipalitatea a luat decizia de a nu prelungi autorizaţia de funcţionare. Operatorul economic fiind notificat cu privire la încetarea valabilităţii autorizaţiei şi la obligaţia de a elibera amplasamentul.  Terenul situat la Poarta 1, ocupat temporar de roata panoramică este necesar pentru realizarea organizărilor de şantier pentru proiecte cu fonduri europene care au ca obiectiv reabilitarea marilor bulevarde și care vor demara în perioada imediat următoare. – comunicatul de presă al Primăriei Constanța

Societatea a fost notificată, iar pe 24 februarie au fost împlinite cele 30 de zile legale.
 
„Legat de celebra roată... Haideți să vă spun ceva – povestea. Las la o parte faptul că s-a acordat de către colegii noștri de la Direcția de Sprijin a Operatorilor Economici – li s-a dat avizul fără ca ea să se fi putut desfășura, din punct de vedere legal. Nu era normal să se dea pentru activitatea aia, în zona aia. Las la o parte faptul că nu s-a cerut Urbanismului un punct de vedere. În momentul în care ansamblezi și pui acolo ditamai roata, e ca și cum ai face un bloc. Nu e normal să nu ai aviz de la urbanism.

S-a gândit în jurul acestei roți un proiect pe care Constanța l-a câștigat – Capitala Tineretului pe 2020, care se mișcă pe 2021. Totul trebuia să se desfășoare acolo, în parcare. Acesta este un proiect. Pentru proiectul legat de mobilitatea urbană în zona Ștefan cel Mare, autorii proiectului – Direcția de Fonduri Europene – a gândit acolo (n.r. în parcarea de la roată) organizarea de șantier. Dacă mâine declarăm câștigătorul și într-o lună semnăm contractul, acolo trebuie să fie organizare de șantier. Constructorul trebuie să ducă acolo toate echipamentele. Cele două direcții din Primărie care au gândit două proiecte, unde au fost? Lipsa dialogului din interiorul primăriei a fost o mare problemă și este cea pe care în perioada următoare încerc să o rezolv, aducând la aceeași masă pe toți responsabilii de la fiecare direcție, făcând fișă de proiect, făcând planuri și dând termene.

Roata este în picioare. A fost notificată. Pe 24 februarie face o lună. Ne vom duce, și conform legii aplicăm legea. Trecem să o demontăm noi cu Confort Urban. Trebuia să respectăm legea”, a spus edilul Constanței, înainte ca operatorul să înceapă demontarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii