Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea, nasul copilului ultimului roman decedat in Afganistan

ro

24 Apr, 2010 03:04 1756 Marime text
cap_8.jpgMinistrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, prezent ieri la Constanţa cu ocazia celebrării Zilei Forţelor Terestre, a dezvăluit că în câteva săptămâni va fi naşul copilului pe care ultimul militar român decedat în Afganistan, sergentul major Florin Bădiceanu, nu a apucat să îl cunoască. Militarul făcea parte din Batalionul 33 Manevră din Curtea de Argeş.

Ministrul a fost vizibil emoţionat la momentul în care a fost întrebat despre acest subiect, precizând că gestul său este unul al oricărui militar care îşi iubeşte ţara. „Ultimul militar care a murit în Afganistan avea o soţie care era gravidă în opt luni. Am fost surprins că soţia militarului a pus numele soţului - Florin şi al meu - Gabriel. Bineînţeles că am să-l botez, probabil în câteva săptămâni. Armata nu îi uită pe cei care îşi sacrifică viaţa, aici suntem oameni care ne ajutăm între noi", a precizat ministrul Apărării.

Oprea a mai ţinut să amintească şi faptul că „armata nu este o meserie ca oricare alta". „Orice meserie care trebuie respectată are şi un contract cu ţara. Militarii au un moment în care spun «jur să-mi apăr ţara chiar şi cu preţul vieţii». De aceea armata reprezintă poporul român", a conchis demnitarul.

Florin Bădiceanu a fost cel de-al 16-lea român mort în Afganistan, în timp ce executa o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule în provincia Zabul. Acesta a fost înaintat la gradul sublocotenent, post mortem şi i-a fost acordat Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de înaltă recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii