Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica de care aparțin și forțele militare terestre din județul Constanța avansat și trecut în rezervă

ro

01 Sep, 2017 02:45 9608 Marime text
Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, generalului-maior – cu două stele Ileana Chiriță din Ministerul Apărării Naționale, dar și pe cel privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Gheorghe Sima cu Ministerul Afacerilor Interne, la data de 31 august 2017.

Todată a mai semnat și decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior – cu două stele Petrică-Lucian Foca, din Ministerul Apărării Naționale, la data de 31 august 2017.

Cine este generalul Foca

Până ieri, generalul Petrică-Lucian Foca era, din data de 15 mai anul acesta, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite.

Specializat în operaţii speciale, paraşutist şi antrenat pentru misiuni în spatele liniilor de luptă, generalul Foca este primul comandant al Brigăzii de Informaţii, structură importantă în interiorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.

Militarii subordonaţi generalului Foca s-au remarcat în Afganistan şi Irak în misiuni de tip humint, sigint, geoint- imint.

Comandamentul Forţelor Întrunite (CFI) se subordonează nemijlocit şefului Statului Major General şi este o structură de comandament de nivel operativ.

Anterior acestei funcții Lucian Foca a fost comandantul Diviziei 2 Infaterie de la Buzău, în componența căreia intră toate unitățile militare din categoria forțelor terestre de pe teritoriul județului Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii