Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foştii administratori ai CN ACN Aurelian Popa şi Cristian Ianca dau în judecată instituţia! Ce au solicitat

ro

07 Feb, 2017 00:00 3564 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, săptămâna trecută, dosarul 586/118/2017, la Secţia a II-a Civilă, în materia de litigii cu profesioniştii. Aurelian Andrei Popa (foto) şi Cristian Ianca, în calitate de reclamanţi, au chemat în judecată Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA, solicitând o acţiune în anulare a hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor nr. 5/04.07.2016, eliberată de CN ACN SA. Dosarul a fost înregistrat pe 2.02.2017.
 
Potrivit Hotărârii nr. 5 din 4.07.2016, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, întrunită în şedinţă, la a doua convocare, se constată prezenţa reprezentantului acţionarului Fondul Proprietatea SA. În baza prevederilor Legii nr. 31/1990, republicată, a prevederilor HG nr. 519/1998, modificată şi completată prin HG nr. 599/2009, a OUG 1092011 şi a Legii nr. 111/2016, împuterniciţii mandataţi să reprezinte interesele acţionarilor la CN ACN SA, cu unanimitate de voturi, au hotărât:
 
- Art. 1. Se respinge forma contractului de mandat, care se va semna cu administratorii;
- Art. 2. Se respinge Planul de Administrare revizuit în conformitate cu hotărârea AGA nr. 4/17.05.2016;
- Art. 3. Se aprobă situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2015, însoţite de raportul auditorului independent;
- Art. 4. Se aprobă Raportul anual al administratorilor pe 2015;
- Art. 5. Se aprobă descărcarea de gestiune a administratorilor pentru exerciţiul financiar încheiat la 31.12.2015;
- Art. 6. Se aprobă repartizarea profitului net al exerciţiului financiar încheiat la 31.12.2015.
 
Contactat telefonic, directorul CN ACN, Daniel Georgescu, a precizat că hotărârea în cauză a fost dată de acţionarul majoritar al companiei, adică Ministerul Transporturilor de la acel moment. „Nu pot să vă dau prea multe informaţii, pentru că hotărârea este dată de acţionarul majoritar al Adunării Generale a Acţionarilor, respectiv Ministerul Transporturilor. Ei sunt AGA, eu sunt executiv. Din cunoştinţele mele, pentru a avea semnate contractele de mandat ale celor din Consiliul de Administraţie, respectiv domnilor Popa şi Ianca, cei doi trebuiau să facă un plan de administrare care să fie aprobat de Ministerul Transporturilor, adică de AGA. Din ce ştiu eu, planul lor de administrare a fost respins de două ori. Eu nu pot să comentez şi nu vreau să comentez acest lucru“, a precizat directorul Daniel Georgescu.
 
Conform legii, dacă planul de administrare nu este aprobat, CA-ul nu primeşte mandat şi se trece la numirea unui consiliu de administraţie provizoriu, apoi se trece la selecţia unuia nou.
 
Potrivit directorului Georgescu, cei doi reclamanţi au fost selectaţi pentru a face parte din CA, având la dispoziţie 90 de zile pentru a întocmi şi a depune un plan de administrare care să convină Ministerului Transporturilor. „Din ce ştiu eu, planul de administrare al celor doi a fost dat înapoi de două ori, iar a treia oară au fost eliberaţi din funcţie şi s-a pus un Consiliu de Administraţie nou“, a completat Georgescu.
 
La rândul său, Aurelian Popa a precizat că această acţiune este una normală, corectă, întemeiată. „Acţiunea noastră nu are legătură directă cu CN ACN, conducerea executivă, cu care am avut o relaţie bună întotdeauna. Este vorba de structura care a luat această decizie, acţionarul majoritar al companiei. A fost o decizie luată de acţionar, un lucru pe care îl înţeleg. Nu consider că decizia era una corectă, altfel nu am fi avut acest demers. Dar nu decizia în sine a acţionarului este problematică, este o prerogativă a celui care numeşte să decidă altceva, dar ar fi trebuit ca lucrurile să se petreacă pe un parcurs normal, respectându-se o procedură prevăzută în contract. Terminarea contractului nostru trebuia să fie corectă. Când îi spui unui angajat că nu mai ai nevoie de serviciile lui, este şi aceasta o situaţie care se întâmplă, doar că trebuie să închei acel contract aşa cum se cuvine. Sunt nişte reguli care se aplică oriunde“, a precizat Aurelian Popa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii