Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica de care aparțin unitățile militare terestre din Constanța numit consilier al premierului. După trecerea în rezervă

ro

17 Sep, 2017 01:59 18352 Marime text
La finele săptămânii trecute primul ministru a semnat decizia cu numărul 614/15 septembrie, publicată în aceeași zi în Monitorul Oficial al României numărul 745 prin care Petrică-Lucian Foca, este numit consilier în aparatul propriu al primului ministru.

Actul normativ este semnat de Mihai Tudose și contrasemnat de secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc.   
 
Cine este Petrică-Lucian Foca

La data de 31 august curent președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, printre altele, și decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior – cu două stele Petrică-Lucian Foca, din Ministerul Apărării Naționale

Până atunci generalul Petrică-Lucian Foca fusese, din data de 15 mai anul acesta, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite.
 
Specializat în operaţii speciale, paraşutist şi antrenat pentru misiuni în spatele liniilor de luptă, generalul Foca a fost primul comandant al Brigăzii de Informaţii, structură importantă în interiorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.

Militarii subordonaţi generalului Foca s-au remarcat în Afganistan şi Irak în misiuni de tip humint, sigint, geoint- imint.

Anterior acestei funcții Lucian Foca a fost comandantul Diviziei 2 Infaterie Getica, de la Buzău, în componența căreia intră toate unitățile militare din categoria forțelor terestre de pe teritoriul județului Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii