Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Ziua Armatei sărbătorită în Strâmtoarea Bosfor, Turcia

ro

27 Oct, 2020 14:50 1987 Marime text
  • Fregata „Regina Maria” a intrat marți, 27 septembrie, sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM) de la Northwood, Marea Britanie
  • Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor, imagini puteți vizualiza în secțiunea „Galerie foto“.
Fregata „Regina Maria” a intrat marți, 27 septembrie, sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM) de la Northwood, Marea Britanie. Până la data de 7 decembrie, nava desfășoară misiuni de supraveghere a traficului maritim în Marea Mediterană, fiind integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), participă la misiunile de descurajare a activităților ilegale pe mare, sub stindardul Operației NATO „Sea Guardian”, precum și la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”, organizat de Turcia.

Forțele Navale Române contribuie, din anul 2017, la efortul colectiv al Alianței Nord-Atlantice de asigurare a securității maritime pe flancul sudic al Europei, prin participarea la Operația NATO „Sea Guardian” cu o fregată, iar „Regina Maria” este prezentă pentru prima dată la această operație din Mediterana.

Fregata a plecat sâmbătă, 24 octombrie, din portul Constanța, după un ceremonial militar foarte restrâns. Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor. Nava se află în marș spre Insula Creta, din sudul Greciei, unde urmează a se integra în gruparea navală NATO SNMG-2, după care va lua drum spre est, către țărmurile Turciei.

Înainte de plecarea în misiune, echipajul fregatei „Regina Maria” a fost testat pentru COVID-19 și au fost luate măsurile necesare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform procedurilor în vigoare.

Sursa foto: navy.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii