Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Secvență de instruire comună, în cadrul Exercițiului multinațional „Sea Shield 21”

ro

23 Mar, 2021 19:07 1636 Marime text
  • „Sea Shield 21”, instrucție întrunită interinstituțională.

Forțele Navale Române și structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat marți, 23 martie, o secvență de instruire comună, integrată în Exercițiul multinațional „Sea Shield 21”, care a avut la bază aplicarea unei proceduri operaționale pentru o acțiune conjugată, în situația prezenței unui aflux de imigranți în apele teritoriale ale României.

Potrivit scenariului, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a jucat rolul unei nave suspecte, având imigranți la bord, și o navă a Gărzii de Coastă a intervenit pentru a verifica nava suspectă, prin trimiterea unei echipe de inspecție. În urma controlului, au fost identificați imigranți care încercau, ilegal, să treacă granița, nava suspectă a fost escortată în portul Constanța.

După acostarea navei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și structuri specializate ale Poliției de Frontieră și Biroului Național pentru Imigranți au pus în aplicare procedurile operaționale specifice, iar persoanele reținute au fost transportate în tabere special destinate.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii