Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Fregata „Regina Maria” marchează un eveniment important în portul Augusta, Italia

ro

03 Sep, 2021 13:26 1781 Marime text
  • Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe al Armatei României pus la dispoziția NATO pentru îndeplinirea obligațiilor asumate de țara noastră cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice.
Fregata „Regina Maria” (F-222) acostează joi, 2 septembrie, în portul Augusta din Sicilia (Italia), unde va prelua conducerea Operației NATO „Sea Guardian”, care se desfășoară în Marea Mediterană.

Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe al Armatei României pus la dispoziția NATO pentru îndeplinirea obligațiilor asumate de țara noastră cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice.

Nava intră sub comanda operațională a Comandamentului Maritim Aliat de la Northwood, Marea Britanie (MARCOM HQ), urmând  ca în următoarele trei săptămâni, să desfășoare misiuni de monitorizare a traficului maritim și de descurajare a unor potențiale amenințări la adresa securității Alianței, în Marea Mediterană.

Fregata „Regina Maria” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2005 și a participat la numeroase exerciții și misiuni NATO, în Marea Neagră și Marea Mediterană.

În anul 2009, F-222 a fost prima navă militară a României care a asigurat comanda unei grupări navale NATO, de-a lungul timpului echipajul acesteia desfășurând acțiuni militare alături de partenerii din Alianță, în cadrul Operației „Active Endeavour” (2006, 2009, 2011, 2013), al Grupărilor Navale Permanente - SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group-2, 2016, 2020, 2021) și al Operației „Sea Guardian” (2020 și 2021).
Fregata „Regina Maria” este comandată de comandorul Adrian Gobjilă și are un echipaj alcătuit din 243 de militari.

Sursă foto: captură video Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii