Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Dezvoltarea interoperabilității în domeniul luptei contra minelor

ro

23 Oct, 2021 17:23 1598 Marime text
  • Un detașament de scafandri specializați în distrugerea dispozitivelor explozive și doi ofițeri de stat major din cadrul Forțelor Navale Române participă la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Nusret 21”, desfășurat în perioada 17-29 octombrie 2021, în Golful Saros, Çanakkale, Turcia.
Ce spun reprezentanții Forțelor Navale Române

Un detașament de scafandri EOD (specializați în distrugerea dispozitivelor explozive) și doi ofițeri de stat major participă, în perioada 17-29 octombrie, la Exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Nusret 21”, organizat și coordonat de Forțele Navale ale Turciei, în Golful Saros, Çanakkale, Turcia.

Obiectivul principal al Exercițiului „Nusret 21” este consolidarea interoperabilității dintre forțele militare participante, specializate în lupta împotriva minelor marine și a amenințărilor subacvatice.

La exercițiu participă militari din Albania, Belgia, Georgia, Grecia, Italia, Malaezia, Pakistan, Polonia, România și Turcia, precum și Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Contra Minelor nr. 2 (SNMCMG-2, Standing NATO Mine Countermeasures Group-2) și capabilități ale Centrului NATO de Cercetare și Experimentare Maritimă (CMRE, Centre for Maritime Research and Experimentation) din La Spezia, Italia.

Prin participarea la activități de instruire organizate de partenerii din Alianță, în cadru multinațional, personalul din Forțele Navale Române contribuie la dezvoltarea cooperării militare și la creșterea prestigiului Armatei României în plan internațional, prin punerea în valoare a profesionalismului resursei umane din țara noastră.

Sursă foto: Facebook.com/ Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii