Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române continuă îndeplinirea angajamentelor față de NATO

ro

23 Sep, 2021 21:23 1388 Marime text
  • Echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” este format din 72 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) a plecat astăzi, 23 septembrie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two), care operează în Marea Neagră, în perioada 23 septembrie – 14 octombrie.

Gruparea navală SNMCMG-2 este formată din dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, dragorul maritim bulgăresc BGS ,,Shkval”, vânătorul de mine italian ITS „Viareggio”, vânătorul de mine turcesc TCG „Edincik” și nava de patrulare spaniolă ESPS ,,Rayo”, la bordul căreia este ambarcat comandantul grupării SNMCMG-2, comandor Javier Nunez De Aparicio.
 
Timp de trei săptămâni, echipajele celor cinci nave militare vor desfășura misiuni specifice de luptă împotriva amenințărilor subacvatice și de supraveghere navală în Marea Neagră.

Navele grupării au planificate două escale pentru refacerea capacității de luptă, prima în portul Batumi din Georgia și cea de-a doua în portul Samsun din Turcia, iar la sfârșitul lunii septembrie gruparea navală are planificate exerciții în comun cu Garda de Coastă a Georgiei. 

Prin participarea dragorului maritim românesc la misiunile Alianţei Nord-Atlantice din Marea Neagră, Forțele Navale Române contribuie la asigurarea măsurilor de apărare colectivă și la consolidarea securității maritime în regiune.

Întregul echipaj al dragorului maritim 25 este vaccinat anti-COVID-19, iar pentru buna desfășurare a misiunii, înainte de plecarea navei din port, militarii au fost testați și, ulterior, carantinați, în facilitățile de cazare ale Forțelor Navale Române. 

Echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” este format din 72 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Sursă foto: Facebook.com / Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii