Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române, alături de partenerii din Ucraina, în zi de sărbătoare

ro

22 Aug, 2021 17:37 1702 Marime text
  • Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” (cu număr de bordaj 265) a plecat azi, 22 august, din portul militar Mangalia, pentru a participa la festivitățile organizate în portul Odessa, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Ucrainei, care este celebrată de poporul ucrainean, în fiecare an, la data de 24 august.
Corveta românească va participa la exercițiile demonstrative și la parada navală, alături de navele țării gazdă și de nave militare din Italia, Bulgaria, Turcia,și Georgia, care se vor desfășura în apele teritoriale ale Ucrainei, pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a statului vecin față de Uniunea Sovietică.

Colaborarea, bazată pe respectul reciproc dintre flotele militare, consolidează interesul strategic comun în regiunea Mării Negre și contribuie la dezvoltarea activităților de diplomație navală românească.

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” face parte din Divizionul 50 Corveteși a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 1996. Nava este comandată de căpitan comandorul Gabriel LUNGU și se va întoarce joi, 26 august, în portul militar Mangalia.

Sursă foto:  Facebook.com / Forțele Navale Române - Cristian Vlăsceanu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii